2010. április 27., kedd

posztapokaliptikus dolgok


...a ráhangolódás végett. Utóbb sokat változtattam ezeken a jeleneteken. A könyv mérete is változott időközben, így a kép oldalarányain is változtattam, ill. került még oda jópár karakter is.

Eredetileg (vagy öt évvel ezelőtt)  steampunk világot szerettünk volna építeni, de mire hozzáfogtam a konkrét munkához, addigra már egy teljesen más koncepciót kezdtem megvalósítani. A grafikák és a sztori párhuzamosan készültek...nem tudom, hogy erre van e még példa. Nem mondhatom azt, hogy ez rossz, mert  izgalmas, és inspiráló pillanatok is akadtak közben.  A miskolci betontenger, meg az örökös vonatozás erőteljesen kilúgozta az agyamat, és így kézenfekvő volt eltávolodni a míves fogaskerekek világától. 

Beton, vasbeton, vas...vezetékek a magasban.

9 megjegyzés:

  1. "A grafikák és a sztori párhuzamosan készültek..."

    ...ennek következtében ez az a munka volt, amelyet többször befejezettnek, vagy majdnem befejezettnek nyilvánítottunk, majd jött egy kép, amiből lett egy kicsi sztori-elem, amiből lett egy újabb kép, amiből lett egy vadiúj fejezet, amihez készült még 10 kép...

    Egy idő múlva már csak úgy tekintettünk az anyagra, hogy "már félig készen vagyunk".
    Ebből meg lett egy karakter, aki mindennel készen van. Félig.

    Egy biztos: soha, semmilyen írás nem volt ennyire egyértelműen inspiráló és megalkuvásmentes, mint ez. Fantasztikus érzés volt.

    (A Nordes c shared world kötet pl. iszonyúan inspiráló volt, de nagy adag megalkuvás kellett hozzá minden résztvevő részéről. Csak az összehasonlítás végett... )

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy a tettestárs is becsatlakozott. Köszi az újabb kedvcsinálót, az infómorzsákat :)

    VálaszTörlés
  3. húha...oldalt egy csomó követő. Nagyon jó, h ogy itt vagytok. :))

    VálaszTörlés
  4. Ez a montázs maga a Kánaán!
    Léghajó, erotika, vass-beton… Szóval csúcs!
    Minden kép előtt/után azt hiszem, nem lehet tovább fokozni, ez a katarzis, de mint a hírhedett bohóc történetben: „van másik” ;) Mit is mondtatok, álló, vagy fekvő A3 as lesz a kiadvány? :)

    VálaszTörlés
  5. Hello...a harmadik áttördelés után a végleges vágott mérete BN20-as lett (168mmx188mm)...na ha ez nem mond semmit, akkor talán könnyebb ha azt "mondom" hogy a Bóbita mérete. Persze a képek "átfolynak" egyik oldalról a másikra, vagy elfoglalják az egész oldalpárt. :)
    Tudom, nem lett volna rossz A3-as méretben, de elég nehezen férnének el az emberek a buszon és a metrón a lapozgatás és olvasás közben :))

    VálaszTörlés
  6. Jézusatyaúristen
    ez gyönyörű!

    VálaszTörlés
  7. :)köszi. el vagyok kapatva-mondomén!

    VálaszTörlés
  8. Ricsi!Ha író lennél azt mondanám grafomán vagy....(így csak azt áruld el melyik tustinta gyártó szponzorált!!!):-)...Lehet érdemes lenne egy nagyobb méretű változatot is megjelentetni(korlátozott példányban)!

    VálaszTörlés
  9. A cseh tust favorizálom.:)

    Kitalálok majd valamit erre a korlátozott éldányszámú dologra...ha mást nem akkor, letölthető formában, vagy ájfónra, vagy ájpadra.:)))

    VálaszTörlés